ATELIER K84 X PHOTO31

NEW VISION 2023 – ON THE EDGE | Aisha Zeijpveld & Anne Claire de Breij

1 december – 13 januari 2024

In samenwerking met Photo31

Het Nederlands fotografie-platform Photo31 organiseert de tweede editie van de ‘NEW VISION‘ fototentoonstellingen wederom in samenwerking met het Amsterdamse Atelier K84. Tijdens de expositie ‘ON THE EDGE’ zal van 1 december 2023 tot 13 januari 2024 werk van de bijzondere kunstenaars Aisha Zeijpveld en Anne Claire de Breij tentoongesteld worden in onze kunstruimte.

Pioniers van nu.  NEW VISION is de naam van een concept voor beeldende inzichten die Photo31 in haar tentoonstellingen samenbrengt en die de innovatieve staat van de beeld-makende mens tonen. NEW VISION geeft hoop en biedt nieuwe perspectieven aan het medium van fotografie in de roerige tijd waarin we leven. In een maatschappij waarin beeldcultuur de boventoon voert, zijn dit volgens Photo31 de pioniers die zich weten te onderscheiden van de schijnbaar eindeloze stroom aan beelden die ons dagelijks prikkelen.

Met ‘ON THE EDGE’ laten Aisha Zeijpveld en Anne Claire de Breij fotografie zien die speelt met de werkelijkheid op de grens van toegepast en autonoom werk. Na hun studie aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag maakten ze allebei naam als freelance fotograaf, voornamelijk werkzaam in de culturele industrie. Ze hebben een opwindend oeuvre opgebouwd met conceptuele portretten en stillevens, mede dankzij hun langdurige samenwerking met Volkskrant Magazine. Ook menig theateraffiche komt uit hun koker.

Photo31.  Photo31 beoogt met al haar activiteiten een podium te bieden aan talent, volgers bekend te maken met het werk van de groten der aarde op het gebied van de fotografie en mensen met een voorliefde voor visuele media te verbinden en te inspireren. NEW VISION is een initiatief van Photo31 curatoren Ioana Cobzaru en Astrid Verhoef.
Aisha Zeijpveld

Fotografe Aisha Zeijpveld (1983) is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar focus op de naaktheid en kwetsbaarheid van mensen en tegelijk hun kracht en trots is kenmerkend voor haar fotografie. Ze mikt op het absurde, waardoor haar foto’s terechtkomen op het snijvlak van werkelijkheid en droomwereld, terwijl ze toch altijd functioneel en helder blijven.

 

 

Aisha’s werk wordt op verschillende plekken geëxposeerd, onder andere in het Scheepvaartmuseum, museum Rietveldpaviljoen De Zonnehof en op de Internationale Fotobiënnale Oostende. Met haar werk ontving ze diverse nominaties waaronder voor de SO Award, ADCN awards en de Rabobank Dutch Photographic Portrait Prize. Als gastspreker op Offset Design Festival in London en Dublin trekt Aisha een internationaal publiek. Daarnaast geeft ze les op AKI ArtEZ Academy of Art & Design in Enschede.

Meer over Aisha

Anne Claire de Breij

Anne Claire de Breij (1984) studeerde in 2008 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Haar herkenbare stijl kenmerkt zich door de strak gestileerde beelden met karakteristiek kleurgebruik, een sterk grafisch karakter en veel oog voor details. Realiteit en fictie lopen door elkaar heen om het publiek met speels absurdisme te vervreemden of aan het lachen te krijgen. Om dat te bereiken gebruikt ze uitgebreide decors en precieze composities. Haar gevoel voor esthetiek maakt Anne Claire een veelgevraagde fotograaf.

 

Anne Claire’s werk was onder andere te zien in Volkskrant Magazine, Fotografiemuseum Huis Marseille Amsterdam, FOAM en EYE. Na de publicatie van haar eerste fotoboek ‘Dutch Champions’ in 2013, verscheen afgelopen zomer ‘The Mukade and The Mountain’ met werk dat ze tijdens een artist in residency in Japan maakte. Dit veelgeprezen fotoboek is t/m 31 december 2023 – op basis van de selectie van de studentenjury voor ‘De Best Verzorgde Boeken 2022′ – te bewonderen in het Stedelijk Museum. Vorig jaar won Anne Claire de SO Award 2022 van DuPho met haar volgens de jury ’trendsetting fotografie’.

Meer over Anne Claire