Atelier K84 is een cultureel initiatief in een inspirerende multi-functionele kunstruimte in het hart van Amsterdam. Creëren, ontmoeten en verbinden voeren de boventoon. Laagdrempelig, sociaal, verrassend en uitnodigend. En nadrukkelijk gericht op de buurt, o.a. door het organiseren van activiteiten voor en met buurtbewoners. Waar mogelijk ook via samenwerkingen met ondernemende middenstanders in de directe omgeving van dit levendige gedeelte van de Keizersgracht ter hoogte van de Herenstraat/Prinsenstraat.

Atelier K84 beoogt op deze prachtige locatie doorlopend afwisselende (foto-)exposities te organiseren. Via (tijdelijke) samenwerkingen met aansprekende galeries of kunstinstellingen. Of door eigen kwaliteits-programmering. Behalve gevestigde namen ook een proeftuin voor aanstormend talent en/of kunstenaars die minder makkelijk een platform krijgen. Met mogelijkheden voor kunstenaars om in het atelier te creëren en te exposeren. En altijd met betaalbare kunst in de ruimte voor een breder publiek. Geen ‘gewone’ galerie dus. De ruimte is ook te gebruiken voor diverse activiteiten zoals lezingen, cursussen, (boek-)presentaties, en workshops. In een inspirerende setting omgeven door kunst.

De exacte invulling van Atelier K84 is met opzet niet vastomlijnd maar zal bepaald worden door verrassende ontmoetingen en wendingen. Door kruisbestuiving tussen alle gebruikers, gevoed door ideeën uit de buurt en op een organische manier.