ATELIER K84 X KOSTER FINE ART GALLERY

Human//Nature | Astrid Verhoef

5 april – 11 mei 2024

In samenwerking met Koster Fine Art Gallery

Atelier K84 is verheugd om, in samenwerking met Koster Fine Art Gallery, een solo-expositie van kunstfotograaf Astrid Verhoef te presenteren!

Als primeur wordt een groot overzicht van Astrid’s bekroonde serie Human//Nature met serene, surrealistische zwart-wit foto’s op locaties in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten getoond.

Gedurende de openingstijden – elke vrijdag en zaterdag van 12-18 uur – zal Astrid vaak ook zelf in Atelier K84 aanwezig om haar werk toe te lichten. Let op: 27 april 2024 (Koningsdag) is Atelier K84 gesloten.

Als echte stedeling onderzoekt Astrid Verhoef met fotografie haar persoonlijke verbinding met de natuurlijke wereld. De gecompliceerde relatie tussen mens en natuur loopt als een rode draad door haar werk. Zodra zij zichzelf in desolate landschappen plaatst, ontstaat er een anoniem personage dat connectie en innerlijke rust in de natuur vindt, terwijl de wortels in het moderne leven vaak voelbaar zijn in de vorm van een kunstmatig element. De serene beelden zijn emotionele vertalingen waarbij het verlangen naar synergie wordt uitgedaagd door een behoefte aan controle.

Het langlopende project Human//Nature is een logisch vervolg op de bekende ‘Inscapes’ serie van de fotograaf. Met een toenemende minimalistische beeldtaal en een geometrische benadering van compositie benadrukt Verhoef het contrast tussen de menselijke aanwezigheid en het natuurlijke. Tegelijkertijd wil ze momenten of scènes creëren die alleen kunnen bestaan door de combinatie van die twee aspecten. Haar theatrale fotografie is tevens een ode aan de verbeelding.


Astrid Verhoef

Astrid Verhoef (Amsterdam, 1973) volgde een opleiding fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is al ruim 25 jaar actief als beeldend kunstenaar en curator. Haar autonome werk is opgenomen in de collectie van de Société Nationale des Beaux Arts in Parijs en is te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Milaan, New York, Parijs, Rotterdam, Sydney en Tokyo. Het werk van de award winning fotograaf is door Koster Fine Art Gallery gepresenteerd op het toonaangevende FotoFestival Naarden en kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam.

Koster Fine Art Gallery

Opgericht in 2008 is Koster Fine Art Gallery (voorheen Eduard Planting Gallery) sinds 2020 gevestigd in conceptstore ‘Het Arsenaal’ in Naarden-Vesting. De galerie is gespecialiseerd in fotografie van (inter)nationaal bekende kunstenaars en besteedt ook aandacht aan opkomend talent.

Dit zorgt voor een interessante mix tussen gevestigde namen en nieuwe fotografen. Galeriehouder Feiko Koster biedt voor elk budget en voor elk interieur een passend kunstwerk, voor zowel particuliere verzamelaars als bedrijven.

Meer over Koster Fine Art Gallery