ATELIER K84 X NANOUK PRINS

‘Between Worlds’ – Nanouk Prins

15 oktober – 13 november 2021
Website Nanouk Prins

In samenwerking met Leo Divendal

Atelier K84, de nieuwe kunstruimte in het hart van Amsterdam, is trots om vanaf 15 oktober 2021 iedereen van harte welkom te kunnen heten bij de fascinerende expositie ‘Between Worlds‘ van aanstormend talent Nanouk Prins. In een bijzondere samenwerking met de Amsterdamse kunstenaar Leo Divendal.

Atelier K84 toont naast het veel geprezen afstudeerproject van Prins, Empty Forest, ook de nog niet eerder aan het publiek getoonde serie Tides. Zij zal tijdens de openingstijden, of op afspraak, in Atelier K84 aanwezig zijn om haar werk zelf te kunnen toelichten.

Nanouk Prins (Amersfoort, 1976) studeerde in juni 2021 cum laude af aan de Fotoacademie van Amsterdam en werd door Gup Magazine geselecteerd als FRESH EYES European Photography Talent 2020.

 

Rode draad in Prins’ werk is de zoektocht naar de magie tussen twee werelden in. Waar perspectieven, verhalen en tijdsvakken elkaar raken. De werelden tussen het een en het ander. Vroeger en nu. Dag en nacht. Door lichtgebruik, schaduwen, windstilte en lange sluitertijden creëert Prins een niet-gekende, tijdloze eigen tussenwereld. Een mysterieuze wereld die ergens anders is. Een wereld die aan niemand toebehoort.

De serie Empty Forest vertrekt vanuit het verhaal van de psychiatrische patiënte Emma Hauck. Aan het begin van de 20e eeuw schrijft ze vanuit een instelling een reeks wanhopige smeekbedes aan haar man. De brieven zijn nooit verstuurd… Prins wordt als fotograaf getrokken door verhalen van anderen die haar raken, zoals het verhaal van Emma Hauck. Deze verhalen zet ze om in prachtige beelden die verder gaan dan de ratio.

Bijzondere samenwerking met de alom gerespecteerde Amsterdamse kunstenaar

Leo Divendal

Tijdens de expositie Between Worlds van Nanouk Prins toont fotograaf, schrijver en voormalig Rietveld docent Leo Divendal (Heemstede, 1947) een selectie van zijn MOUTARDE-cahiers op de ‘paarse wand’ van Atelier K84.

Ter gelegenheid van deze spontaan ontstane samenwerking gaat Divendal met een aantal van zijn bestaande werken de dialoog aan met het werk van Prins.

Meer over Leo Divendal