In de prachtige expositie Reflections toont de internationaal gerenommeerde designer Nicolette Brunklaus in Atelier K84 haar nieuwe vrij werk: grootschalige wandtapijten, portretten en kleurstudies. Nicolette’s kunst en ontwerpen worden over de hele wereld tentoongesteld. Haar passie voor fotografie en liefde voor de natuur zijn duidelijk zichtbaar in haar ontwerpen, die elk hun eigen poëtische verhaal vertellen. Nicolette zal tijdens de openingstijden van de expositie, elke vrijdag en zaterdag van 12-18 uur, zelf aanwezig zijn in de kunstruimte.


Reflections / a visual journey

In de tentoonstelling Reflections grijpt Nicolette terug naar haar fundamentele liefde voor het maken van ruimtelijke kleurcomposities. Tijdens deze tentoonstelling toont zij haar nieuwe wandkleden, zeefdrukken en digitale prints op papier. Hiermee neemt ze je mee op een visuele reis door intieme ruimtes, nostalgische landschappen en portretten. Ze deelt sferische beelden waar je in kunt verdwijnen; de momenten die ze vastlegt zijn enerzijds delicaat en stil, anderzijds dynamisch en beweeglijk.

De persoonlijke benadering van de producten en collecties van Brunklaus Design wordt des te meer voelbaar in de kunstwerken die te zien zijn in deze expositie. Tijdens een recente residentie bij het grafisch atelier Gate44 in Milaan, heeft ze talloze kleurstudies gezeefdrukt. De werken van Nicolette hebben een sterke grafische identiteit vanwege hun krachtige kleurcomposities en lijnenspel. De door haar ontworpen wandkleden, portretten en kleurstudies zijn te zien bij Atelier K84 tot en met 14 oktober.


Nicolette Brunklaus / Brunklaus Amsterdam Design

Nicolette Brunklaus werkt op het kruispunt van kunst en design. Na afronding van haar studie als beeldend kunstenaar aan de Academie Minerva in Groningen en vervolgens een paar jaar als kunstenaar te hebben gewerkt, startte ze in 1998 de ontwerpstudio Brunklaus Amsterdam, internationaal erkend vanwege de bedrukte interieurproducten zoals textiel en lichtobjecten. Daarnaast ontwerpt ze prints in samenwerking met het Deense Ege Carpets; marktleider in duurzaam en uniek tapijt.

Bij Ege Carpets bevindt zij zich in goed gezelschap van andere Designers, zoals Christian Lacroix, Tom Dixon en Jean Paul Gaultier. Nicolette’s werk is aangekocht door diverse collecties, waaronder het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum (New York), Fashion Institute of Technology (FIT, New York) en het TextielMuseum (Tilburg).