ATELIER K84 X LARS VAN DEN BRINK X CONTOUR GALLERY

‘Hier leeft de dag’- Lars van den Brink

25 juni – 4 september 2021

In samenwerking met Contour Gallery

Atelier K84 is verheugd om, in samenwerking met Contour Gallery uit Rotterdam, haar eerste tentoonstelling ‘Hier leeft de dag’ met krachtige werken van de Amsterdamse fotograaf Lars van den Brink aan te kondigen.

Te zien zijn de gewaardeerde fotowerken uit de serie ‘Behind the Day’ van 2020 en een selectie van de alom geliefde serie ‘Frozen Time’ met de nadruk op de kunstwerken gemaakt in Amsterdam.

Als tweede première voor deze bijzondere gelegenheid zal het meest recente kunstwerk van Lars van den Brink in Atelier K84 voor het eerst getoond worden. Een klassiek werk met een ’twist‘ – een oud-Hollands winterlandschap in de kenmerkende stijl van de beelden van de ‘Frozen Time’ serie. Een speciale uitgave, in een gelimiteerde en gesigneerde oplage van 30.

‘Behind the Day’ is het vervolg op de serie ‘Frozen Time’ waarin Lars voor het eerst een techniek gebruikte die zowel dag als nacht in één beeld brengt. In deze nieuwe serie heeft hij manieren onderzocht om te ‘schilderen’ met fotografisch materiaal, om de kijker te verbazen en hem uit de realiteit te tillen. Door de eenheid van tijd los te laten en verschillende shots te combineren, neemt hij afstand van het analytische karakter van fotografie en is hij in staat beelden te creëren die verder gaan dan alleen registratie.
Contour Gallery

Een jonge, emerging galerie uit Rotterdam

Met Contour Gallery als eerste ‘gast’-galerie in de ruimte heeft Atelier K84 een samenwerking tot stand gebracht met een jonge, emerging galerie die zich richt op hedendaagse kunst met een focus op fotografie en sculpturen. Contour Gallery organiseert solo presentaties van fotografen en beeldend kunstenaars in haar galerie aan de Josephstraat 164 in het galerie quartier van Rotterdam. Daarnaast is Contour Gallery ook aanwezig op nationale en internationale kunstbeurzen – en brengt nu dus voor het eerst haar Rotterdamse bravoure naar Amsterdam. De galerie schetst de contour. De artiest krijgt de ruimte, en de bezoeker de invulling.

Contour Gallery zal tijdens de openingstijden, of op afspraak, in Atelier K84 aanwezig zijn gedurende de periode van deze première tentoonstelling.

De samenwerking met Contour Gallery is een prachtig eerste voorbeeld van het streven van Atelier K84 om een breed scala aan wisseltentoonstellingen te organiseren via (tijdelijke) samenwerkingen met aansprekende galeries of kunstinstellingen ofwel door eigen programmering. Met behalve gevestigde namen nadrukkelijk ook oog voor aanstormend talent en/of kunstenaars die minder makkelijk een platform krijgen.

Meer over Contour Gallery